December 2020

Al een paar jaar volg ik Paul Breddels op facebook. Af en toe wat Messenger contact, zoals dat met de social media  tegenwoordig kan gaan. Op een dag vielen de dingen samen. 

Op 31 oktober hield Paul, woonachtig in Zweden, een online open atelier middag. Bedoeld om te bezoeken. Ik had het evenement p Facebook aangeklikt als geïnteresseerd en kreeg op de dag zelf een uitnodiging om langs te komen. Ga je dat dan doen, best wel heel direct om van iemand die je niet kent een uitnodiging te krijgen….. eigenlijk zoals dat ook in een kunstroute gaat,  waar ik als bezoeker, bij binnenkomst, wat onderzoekend rondkijk om te voelen of het echt de bedoeling is dat ik zo maar binnen mag komen. 

Die dag was ik hachee aan het maken, kon daardoor niet het huis uit, dus dacht, laat ik online op bezoek gaan bij Paul met een oog op de hachee pan. 

En dat was leuk, niet alleen het werk gezien maar ook gesproken over kunst en  de mogelijkheid om samen met andere kunstenaars een soort online atelier route te organiseren. Afdeling boter bij de vis, direct een datum gesteld. Paul, bekent met van allerlei rondom ict, video etc. bouwde een website en ieder van ons  ging  opzoek naar mensen die mee wilden doen.

Het resulteerde in de eerste open online ateliers, op 6 december 2020. 6 deelnemende kunstenaars, een groep bezoekers, feedback op het hoe en waarom en een nieuwe afspraak met meer deelnemers. En ook in leuke nieuwe contacten, plezier, delen, elkaar motiveren, nieuwe ideeën. 

Het wordt vervolgd. 

Simone Visser