Leven en schilderen in De Franse Ardennen.

Mijn schilderverhaal begint met het bouwen van ons huis in Frankrijk. Dit gebeurde nadat we het besluit hadden genomen om er daarna ook te gaan wonen. Mijn leven na het bouwen, een huis wat we met een handje vol vrienden hebben neergezet, is totaal een ander leven geworden.

Wat gebeurde er namelijk, we bouwden een atelier tegen ons huis aan, richte in en  ik ging intensief schilderen. Het mooiste wat mij toen kon overkomen. Want hoe kon ik weten wat er aan nieuwe inzichten in mij leefden. Ik wist niets van schilderen op doek, daarentegen was aquarelleren mij niet onbekend. Als autodidact leerde ik mezelf hoe met acryl te werken, hoe met olieverf te werken, hoe met mix media om te gaan en hoe te werken in was en klei.

Alles was nieuw in die tijd. Ook het loslaten van het stadse leven en verhuizen naar de campagne vergde veel aanpassing. Ook de wereld buiten werd anders om me heen, vooral als ik ging wandelen door de heuvels. Ik zag dingen die ik voorheen nooit had gezien. Zat en zit nog steeds vaak op mijn knieën om iets te ontdekken en mee te nemen voor nader onderzoek eenmaal weer thuis.

In de afgelopen 10 jaar dat we nu in Frankrijk wonen ging ik exposeren. Ik werd gevraagd en durfde geen nee te zeggen. Omdat alles ze spannend was ging ik het nieuwe aan. De ervaring om voor de eerste keer de eerste prijs te winnen, de ervaring om voor de eerste keer in een Galerie te exposeren, gezien te worden van wat ik kan, was toen overweldigend. Ik bestond ineens voor mensen om me heen. Dit alles was en is nog steeds heel bijzonder.

Wat een heerlijke wereld, boeiend en erg gezellig als mensen komen en een werkstuk meenemen om er thuis van te gaan genieten. In de zomermaanden richt ik de garage, die vastzit aan mij atelier, in als Galerie. De deuren staan dan open zodat iedereen welkom is. Met zo nu en dan een vernissage.

Op dit moment heb ik trouw 3 schildergroepjes waar ik mijn créative passie met veel plezier door mag geven, hoe kan het ook anders. Schilderen is nu mijn leven maar ik merk inmiddels dat mijn allergrootste liefde uitgaat naar driedimensionaal werken. Mijn handen weten precies wat ze moeten doen om iets moois te creëren, vind dit steeds zo wonderlijk en doet het vertrouwen in mezelf groeien.

Zoals iedere kunstenaar vind ik het fijn om mijn werken te laten zien. Naast het exposeren zoek ik ook andere wegen om mijn werk zichtbaar te maken. Online Open Ateliers, in de persoon van Paul Breddels, vroeg mij mee te doen aan een totaal nieuwe opzet. Online, gewoon vanuit je eigen huiskamer bij de kunstenaar binnenstappen in zijn of haar atelier en kijken en genieten van het grote en veelzijdige aanbod.

Mijn reis is nog lang niet gedaan, het is als de dans van het leven waarin men 2 stappen voorwaarts doet en dikwijls 1 stap terug. Maar dit weerhoud mij niet volop bezig te blijven met mijn passie.

Ik hoop je snel eens te mogen ontvangen in mijn atelier via deze open line. Mocht je via mijn site contact op willen nemen dan is dit ook mogelijk.

Kijk op: mgalerie.nl

Fijne dag,

Marianne van Nunen.